Hyppää sisältöön

Opintopiirit

SeniorSurfin järjestämät opintopiirit tarjoavat uusia keinoja ajankohtaisten digiaiheiden käsittelyyn senioreiden parissa toimiville vapaaehtoisille, järjestöille ja muille tahoille. Tuotamme aineistoa ja jaamme vinkkejä, jotka toivottavasti innostavat muitakin järjestämään omia digiosaamista kehittäviä opintopiirejä matalalla kynnyksellä.

Tekoälyopintopiiri (kevät 2024)

Keväällä 2024 järjestimme ensimmäisen digiopastajien opintopiirin, jonka aiheena oli tekoäly. Tavoitteena oli yhdessä tutustua tekoälyn mahdollisuuksiin ja oppia lisää siitä, miten tekoälyä voi hyödyntää digiopastajana tai seniorien omassa arjessa. Kooste opintopiirin tuotoksista on vapaasti eri toimijoiden hyödynnettävissä ja muokattavissa, lähde mainiten (CC BY -lisenssi).

Vinkkejä opintopiirien toteutukseen senioriryhmille

Opintopiiri on vuorovaikutukseen ja vertaisuuteen perustuva opiskelun muoto. Opintopiirissä osallistujat ovat tasavertaisia keskustelijoita ja aktiivisia tiedon etsijöitä ja jakajia. Asiantuntijan tai opettajan sijaan ryhmässä on ohjaaja tai vastuuhenkilö, joka huolehtii käytännön järjestelyistä ja kannustavasta ilmapiiristä.

Opintopiirin voi järjestää aiheesta kuin aiheesta. Se sopii mainiosti vaikkapa uusien digitaitojen – sovellusten, laitteiden tai laajempien ilmiöiden – opetteluun esimerkiksi järjestöissä tai muissa yhteisöissä.

Sivua päivitetään – lisää aineistoa on tulossa kesän 2024 aikana.

Lisää opintopiirien järjestämisestä voi lukea Suomen eOppimiskeskus ry / Opintopiirin ohjaamisen ABC.

Seniors media skills

Haku