Digiopastajat

Tervetuloa digiopastajien omille sivuille! Näistä materiaaleista on toivottavasti hyötyä niin aloitteleville kuin pidempään toiminnassa mukana olleille opastajille.

Järjestöt ovat tehneet maassamme jo pitkään arvokasta työtä senioreiden tietoteknisten taitojen tukemiseksi. SeniorSurfin tavoitteena on, että kaikilla vapaaehtoisilla digiopastajilla olisi hyvät lähtökohdat opastamiselle ja mahdollisuus saada vertaistukea sekä ajantasaista tietoa opastusaiheista ja digitaalisesta yhteiskunnastamme omasta asuin paikasta tai taustaorganisaatiosta riippumatta.

Yhteiset ohjeistukset luovat pohjan luotettavalle opastustoiminnalle. Seniorin kohtaaminen ja rohkaiseminen on tärkeää, kun haetaan positiivisia kokemuksia digin parissa. Vertaisten kokemukset innostavat muitakin kokeilemaan ja vanhempikin oppii, kun motivaatio löytyy. Vapaaehtoiset digiopastajat ovat myös tärkeässä roolissa, jotta senioreiden ääni ja tarpeet tulevat yhteiskunnassa kuulluksi.


Lupaan opastaa sinua -lahjakortti

Ota lahjakortti käyttöösi. Muista aina tarvittaessa antaa läheisellesi myös opastusta, kun annat hänelle uuden älylaitteen. Opastuslahjakortin voi antaa vaikkapa naapurille, ystävälle, isovanhemmalle, sisarukselle, lapselle…

Nainen ja mies ovat iloisina älylaitteidensa äärellä, toisilleen niistä sisältöjä näyttäen. He istuvat pöydässä, jossa on myös kaksi höyryävän kuumaa kahvikuppia. Kuva on piirretty.

Haku