Hyppää sisältöön

Digiopastajat

Tervetuloa digiopastajien omille sivuille! Näistä materiaaleista on toivottavasti hyötyä niin aloitteleville kuin pidempään toiminnassa mukana olleille opastajille.

Järjestöt ovat tehneet maassamme jo pitkään arvokasta työtä senioreiden tietoteknisten taitojen tukemiseksi. SeniorSurfin tavoitteena on, että kaikilla vapaaehtoisilla digiopastajilla olisi hyvät lähtökohdat opastamiselle ja mahdollisuus saada vertaistukea sekä ajantasaista tietoa opastusaiheista ja digitaalisesta yhteiskunnastamme omasta asuin paikasta tai taustaorganisaatiosta riippumatta.

Yhteiset ohjeistukset luovat pohjan luotettavalle opastustoiminnalle. Seniorin kohtaaminen ja rohkaiseminen on tärkeää, kun haetaan positiivisia kokemuksia digin parissa. Vertaisten kokemukset innostavat muitakin kokeilemaan ja vanhempikin oppii, kun motivaatio löytyy. Vapaaehtoiset digiopastajat ovat myös tärkeässä roolissa, jotta senioreiden ääni ja tarpeet tulevat yhteiskunnassa kuulluksi.

Miten digiopastajaksi

Miten digiopastajaksi

Vapaaehtoisena digiopastajana voi toimia eri puolella Suomea. Pääset auttamaan senioreita tietoteknisten laitteiden ja digipalveluiden käytössä ja tukemaan heidän mahdollisuuksiaan hoitaa monia arjen asioita.

Chevron right
Opastamisen ohjeet

Opastamisen ohjeet

Digituen eettiset ohjeet sekä ohjeita arvostavaan, rohkaisevaan ja asiakkaan tarpeet huomioivaan opastamiseen.

Chevron right
SurfAreena

SurfAreena

Vertaistukea opastajalta opastajalle. Seniorien digiopastusta tekevien vapaaehtoisten kohtaamispaikka verkossa. Keskustelutilaisuuksia järjestetään kerran kuukaudessa.

Chevron right
Osaamisen kehittäminen

Osaamisen kehittäminen

Eri tahojen järjestämät, digiopastajille suunnatut koulutukset, webinaarit ja verkko-opiskelumahdollisuudet.

Chevron right
Materiaalipankki

Materiaalipankki

SeniorSurfin materiaalipankki seniorien digitaitojen itseopiskelun ja digiopastusten tueksi.

Chevron right
Uutiskirje

Uutiskirje

Digiopastajien oma uutiskirje ilmestyy kerran kuussa ja muistuttaa tulevista SurfAreena-tilaisuuksista sekä muista ajankohtaisista opastusasioista. Tilaa kirje sähköpostiisi ja tai lue täältä!

Chevron right


Lupaan opastaa sinua -lahjakortti

Ota lahjakortti käyttöösi. Muista aina tarvittaessa antaa läheisellesi myös opastusta, kun annat hänelle uuden älylaitteen. Opastuslahjakortin voi antaa vaikkapa naapurille, ystävälle, isovanhemmalle, sisarukselle, lapselle…

Nainen ja mies ovat iloisina älylaitteidensa äärellä, toisilleen niistä sisältöjä näyttäen. He istuvat pöydässä, jossa on myös kaksi höyryävän kuumaa kahvikuppia. Kuva on piirretty.

Haku