Ikädigituki

Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnassa alkoi keväällä 2022 kolmen vuoden STEA-rahoitteinen Ikädigituki-kehittämishanke, jonka tavoitteena on seniorien digiosallisuuden tukeminen.

Hankkeessa suunnitellaan ja rakennetaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa senioreille suunnattua valtakunnallista, keskitettyä ja maksutonta etäopastuspalvelua.

Palvelun kautta seniorit voivat saada digiopastusta etäyhteyksin. Seniori voi olla yhteydessä palveluun verkossa tai puhelimitse, ja pyytää opastusta digipulmaan, uuden digitaidon opetteluun tai vinkkejä vaikkapa uuden digilaitteen hankintaan.

Digiopastusta varten ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään. Seniori-ikäisten vertaisopastajien antama opastus tapahtuu puhelimitse tai videoyhteydellä opastettavan tahdissa.

Palvelu aukeaa helmi-maaliskuussa 2023.

Tietoa organisaatioille

Yhdessä tekeminen on ollut alusta lähtien Ikädigituki-hankkeen perusta. Palvelua rakennetaan seniorien tarpeita ajatellen, yhteistyössä digiopastusta järjestävien yhdistysten kanssa. Palvelun koordinoinnista vastaa SeniorSurf, ja sen kautta organisaatiot voivat järjestää senioreille suunnattua vertaisopastajien antamaa etäopastusta.

Kehittämisessä on mukana myös senioreita sekä digituen käyttäjän että digiopastajan roolissa. Kevään ja syksyn 2022 aikana yhteensä noin 20 senioria on pohtinut yhdessä hankkeen koordinaattoreiden kanssa muun muassa palvelun käytäntöihin, etäkohtaamiseen, viestintään ja tekniikkaan liittyviä kysymyksiä.

Tahdotko mukaan Ikädigituen toimintaan tai tahdotko kuulla lisää hankkeen organisaatiollesi tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista? Ota yhteyttä koordinaattori Emmaleena Niemeen: emmaleena.niemi@vtkl.fi, p. 050 571 4462.

Ikädigituen yhteistyökumppanit:

Haku