Hyppää sisältöön

Etäopastus  

Tarvitsetko apua digiin? Pyydä opastusta, niin etsimme sopivan opastajan!

Tällä sivulla voit pyytää maksutonta digiopastusta tietokoneen tai muun digilaitteen käyttöön.

Pyydä opastusta itsellesi tai läheisellesi:

  • alla olevalla nettilomakkeella
  • puhelimitse numerossa 044 700 7101. Vastaamme puheluihin ma, ti ja to klo 10-12. Muina aikoina numeroon voi jättää soittopyynnön.

Etäopastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneella tarvittavia ohjelmia käyttäen. Opastajina toimivat yhteistyökumppaniemme luotettavat vapaaehtoiset vertaisopastajat ympäri Suomen.

HUOM! Etäopastuspalvelu on auki opastuspyynnöille kesäkuussa 20.6. saakka! Palvelu on kesätauolla 21.6.-4.8. Kaikki 20.6. mennessä saapuneet pyynnöt opastetaan, ennen kesälomalle siirtymistä!

Etäopastus voi olla esimerkiksi

  • digilaitteen tai -palvelun käytön opettelua,
  • yksittäisen digipulman ratkaisua tai
  • neuvontaa ja rohkaisua uuden digilaitteen hankintaa tai digipalvelun käyttöönottoa varten

Etäopastuspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti Suomessa asuville senioreille. Rajoitetusti suomenkielistä opastusta voivat pyytää myös ulkomailla asuvat seniorit. Pohjoismaiden ulkopuolelta opastusta voi pyytää vain, jos käytössä on suomalainen puhelinliittymä.

Lisätietoa etäopastuspalvelusta ja yhteistyökumppaneistamme sekä tulostettavat esitemateriaalit löydät tältä sivulta.

Täytä alla olevaan lomakkeeseen opastustarvettasi koskevat tiedot mahdollisimman tarkasti, jotta osaamme etsiä sinulle sopivan opastajan. Lomakkeen pakolliset kentät on merkitty tähdellä.

Opastusaiheen kuvaus -kenttään voit kirjoittaa tarkan kuvauksen opastusaiheestasi sekä lisätietoja ja toiveita opastusta varten, esimerkiksi

  • opastajasta (etu- ja sukunimi tai yhdistys)
  • opastuksen kielestä (myös ruotsi ja englanti)
  • tiedot apuvälineistä, joita käytät digilaitteiden kanssa

Huom! Ethän kirjoita lomakkeelle salassapidettäviä tietoja (esim. salasanat, henkilötunnus tai terveystiedot). Katso valmiiksi täytetty mallilomake.

Kun opastuspyyntösi on vastaanotettu, saat jonkin ajan kuluttua tekstiviestin lähettäjältä SeniorSurf. Viestissä kerrotaan digiopastajasi nimi sekä puhelinnumero, josta opastaja ottaa sinuun yhteyttä opastuksen tekemiseksi tai sopivan opastusajan sopimiseksi.

Jos et saa viestiä 7 päivän kuluessa, olethan yhteydessä SeniorSurfiin sähköpostitse, seniorsurf@vtkl.fi. Pyrimme vastaamaan opastuspyyntöihin niin pian kuin mahdollista. Otathan huomioon, että käsittelemme opastuspyyntöjä pääosin arkisin. Voit halutessasi myös antaa palautetta palvelun toiminnasta tai häiriöistä sen toiminnassa SeniorSurfin yleisellä palautelomakkeella.


Opastuspyyntölomake

Opastuspyyntölomakkeen pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).

 
Yhteystietoni
Hei! Syötäthän etunimesi? Tämä kenttä on tarpeellinen. Kiitos avustasi!
Hei! Voisitko ystävällisesti antaa meille puhelinnumerosi? Tämä kenttä on tärkeä, jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan. Kiitos paljon avustasi!
Hei! Syntymävuoden pienin vuosi on 1903. Kiitos avustasi!
Apua tarvitsevan henkilön yhteystiedot
Hei! Voisitko ystävällisesti antaa meille apua tarvitsevan henkilön etunimen? Tämä kenttä on tärkeä, jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan. Kiitos paljon avustasi!
Hei! Voisitko ystävällisesti antaa meille apua tarvitsevan henkilön puhelinnumeron? Tämä kenttä on tärkeä, jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan. Kiitos paljon avustasi!
Hei! Syntymävuoden pienin vuosi on 1904. Kiitos avustasi!
Opastuksen tarve
Hei! Valitse tästä valikosta opastuksesi tarve? Tämä kenttä on tarpeellinen. Kiitos avustasi!
Hei! Valitse tästä valikosta opastettava laitteesi? Tämä kenttä on tarpeellinen. Kiitos avustasi!
Hei! Haluisimme tietää mihin aikaan sinua on paras tavoitella? Tämä kenttä on tarpeellinen. Kiitos avustasi!
Hei! Kerro tässä kentässä mihin tarvitset apua? Tähän vaaditaan vähintään 20 merkkiä. Kiitos avustasi!
Lisätiedot
Hei! Tämä kenttä on tarpeellinen, jotta voimme lähettää lomakkeen eteenpäin. Kiitos avustasi!
Lomakkeella antamani tiedot tallentuvat Vanhustyön keskusliitto ry:n vapaaehtoistoiminnan rekisteriin, jota hyödynnetään vapaaehtoistoiminnan koordinoinnissa ja tiedotuksessa. Lue lisää tietosuojaselosteesta

Haku