Hyppää sisältöön

SeniorSurf-päivää vietetään lokakuun alussa

SeniorSurf-päivää vietetään lokakuun alussa

SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan digilaitteisiin ja -palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin. Teemapäivää vietetään vuosittain lokakuun ensimmäisellä viikolla, joka on valtakunnallinen Vanhustenviikko.

Vinkkejä sisältöön

Kuka vain voi järjestää SeniorSurf-päivän tapahtuman. Kutsu alueesi seniorit kuulemaan, keskustelemaan tai oppimaan yhteisen teeman pariin. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa kannattaa. Tee tapahtumastasi helposti lähestyttävä, rohkaiseva ja hyvän mielen tapahtuma!

Vinkkejä SeniorSurf-päivän sisältöihin ja viestintään.

Voit järjestää myös katsomon ja kutsua seniorit seuraamaan yhdessä webinaaria tai videotallennetta ja jatkaa keskustelua sen herättämistä aiheista! Katso ohjeet etäkatsomon järjestämiseksi.

Webinaareja

Päivitämme alla olevaa listaa aina lokakuun alkuun saakka. Ilmoita oma webinaarisi sähköpostitse seniorsurf@vtkl.fi tai somessa aihetunnisteella #SeniorSurfPäivä. Paikallisia tapahtumia jaamme Facebook-sivuillamme viikoilla 39-40.

Maanantai 2.10.2023

Klo 17-18 Välty verkkohuijauksilta

Webinaarissa opastamme, mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota verkossa asioidessa ja annamme käytännön vinkkejä verkkohuijauksilta suojautumiseen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

Järjestäjä: OP ja Telia

Tiistai 3.10.2023

Klo 10-14 Turvallisesti digiaalloilla surffaten

Ohjelmassa mm. Tehdään iästä numero, nettihuijaukset, digitaalinen yhdenvertaisuus, tekoäly. Lisätietoja tapahtumasta. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, suora osallistumislinkki Zoomiin.

Järjestäjä: Kuopion seniorityöryhmä (mm. kaupunki, kansalaisopisto, järjestöjä)

Klo 13-14 Miksi ja miten minä käyttäisin digiä?

Miten digilaitteiden käytössä pääsee vauhtiin ja mistä niiden käyttöön voi saada apua. SeniorSurfin työntekijän kanssa juttelemassa Enter ry:n vapaaehtoinen vertaisopastaja. Lisätietoa ja ilmoittautuminen (2.10. mennessä).

Järjestäjä: Vanhustyön keskusliitto, SeniorSurf-toiminta

Webinaaria voi seurata paikan päällä ainakin Auran kirjastolla, Enontekiön kirjastossa, Hyvinkään pääkirjastolla, Kaarina-talossa, Kempeleen asukastupa, Naantalin kaupungintalolla, Posion kirjastolla, Pyhtään linnassa ja Seinäjoen kirjastolla.

Ke 4.10.2023

Klo 11-11.30 Minua ei huijata

Tietoiskussa käydään selkeiden esimerkkien avulla läpi netti- ja puhelinhuijauksia etenkin ikäihmisen näkökulmasta. Tietoiskun jälkeen tunnistat erilaisia huijaustyyppejä, osaat välttää huijauksia ja varoittaa myös läheisiäsi. Lisätietoa ja ilmoittautuminen (4.10. klo10 mennessä).

Järjestäjä: Kuluttajaliitto

To 5.10.2023

Klo 9.30-10 Lisää voimaa vuosiin ulkoilusta

Ohjelmassa tietoa ulkoilun hyvinvointivaikutuksista, vinkkejä ulkoiluun ja luontovisa liikkuen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen (3.10. mennessä).

Järjestäjä: Ikäinstituutti

(Päivitetty 21.9.2023)

Haku