Hyppää sisältöön

SeniorSurf-päivä

SeniorSurf-päivää vietetään vuosittain lokakuussa Vanhustenviikolla. Seuraava SeniorSurf-päivä on tiistaina 8.10.2024. Teemapäivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan digilaitteisiin ja -palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin. Seuravaa Vanhustenviikkoa juhlitaan teemalla: Tehdään arjesta juhla.

Virallinen päivä on tiistai, mutta tapahtuman voi järjestää muulloinkin. Kuka vain voi järjestää SeniorSurf-tapahtuman, pienen tai ison!

Jaa muille oma tapahtumasi

Vinkkaa meille omasta avoimesta Vanhustenviikon tai SeniorSurf-päivän webinaarista tai tapahtumastasi. Jaamme niitä somessa ja kokoamme tapahtumaviikon alla uutisen sivuillemme vinkiksi muille järjestäjille.

Voit esimerkiksi tägätä meidät Facebookissa (@seniorsurf.suomi) tai X:ssä(@seniorsurfsuomi) tai lähettää tiedot tai tapahtuman mainoksen sähköpostitse: seniorsurf@vtkl.fi.

Vuosittain hyväksi havaittuja sisältöideoita

  • Tietoiskut, opastuspisteet, yhteistyössä toteutettu tapahtumatori
  • Tutustumista erilaisiin laitteisiin, ohjelmiin ja sovelluksiin
  • Arjen sähköiset palvelut ja sovellukset: mitä iloa ja hyötyä digistä voi löytää?
  • Julkiset sähköiset palvelut
  • Paikallinen digituki – miten ja mistä opastusta on saatavilla?
  • Vinkkejä laitehankintaan
  • Mediataidot
  • Voitte myös kokoontua katsomaan jotain etänä välitettävää ohjelmaa tai tallennetta
  • Voit hyödyntää SeniorSurfin tekemiä opastus- ja rohkaisuvideoita tapahtumassasi

Lisää vinkkejä tapahtumajärjestäjille

Kun järjestät tapahtuman senioreille, yritä aina asettua heidän kenkiinsä. Mikä heitä voisi kiinnostaa? Mistä he löytävät tiedon tapahtumasta ja millä saat houkuteltua heidät paikalle? Parasta on, jos saat suunnitteluun mukaan jonkun seniorin.

Järjestit sitten lähitapahtuman tai etätapahtuman, täältä löydät vinkkejä ja ohjeita tapahtumajärjestäjille.

Tapahtumat voivat sisältää melkein mitä vain ajankohtaista tai perusasiaa digimaailmaan liittyvää. Tärkeintä on luoda positiivinen tunnelma ja mahdollisuus tutustua digiin!

Aineistoa viestintään

Alta löydät aineistoa SeniorSurf-päivän tapahtumasi viestinnän tueksi. Sivulta löytyy mm julistepohja ja bannereita sekä SeniorSurf-päivän logo erilaisissa muodoissa. Voit käyttää näitä hyödyksesi viestiessäsi tapahtumastasi.

Someviestinnässä käytä tunnistetta #SeniorSurfPäivä tai tägää meidät (Facebook: @seniorsurf.suomi ja Twitter: @SeniorSurfSuomi), niin jaamme tietoa tapahtumastasi mielellämme eteenpäin!

Kuvat ja bannerit

SeniorSurf-päivän logot

Voit hyödyntää viestinnässäsi SeniorSurf-päivän logoa.

Png-muotoiset logot:

Pdf-muotoiset logot:

SeniorSurf-tapahtumia voi järjestää milloin vain, ajankohdan ei ole pakko olla aina varsinaisen teemapäivän kohdalla. SeniorSurf-päivän nimeä saa käyttää hyödyksi ympäri vuoden.

Oranssi_paino

Haku