Hyppää sisältöön

SeniorSurf-päivä

SeniorSurf-päivää vietetään vuosittain lokakuussa Vanhustenviikolla. Teemapäivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan digilaitteisiin ja -palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin.

Virallinen päivä on tiistai, mutta tapahtuman voi järjestää muulloinkin. Kuka vain voi järjestää SeniorSurf-tapahtuman, pienen tai ison!

Seuraava SeniorSurf-päivä 3.10.2023

Vanhustenviikon teema on tänä vuonna Tehdään iästä numero.

SeniorSurf pitää SeniorSurf-päivänä senioreille suunnatun webinaarin 3.10. klo 13.00-14.00:
Miksi ja miten minä käyttäisin digiä?

”Seniori, tule kuulemaan, mihin muut käyttävät digiä ja mihin sinä voisit sitä käyttää. Kerromme myös, miten digilaitteiden käytössä pääsee vauhtiin ja mistä niiden käyttöön voi saada apua. Keskustelemassa on seniori sekä Vanhustyön keskusliiton työntekijä.”

Voit järjestää katsomon tilaisuuden seuraamiseksi etänä. Ohjeet etäkatsomon järjestämiseksi löydät sivuilta https://seniorsurf.fi/etatilaisuudet/. Tilaisuus on osa Vanhustenviikon ohjelmistoa.

Webinaariin ilmoittautuminen avataan lähiviikkoina.

Haluatko jakaa muille oman tapahtumasi?

Voit laittaa meille SeniorSurfiin tapahtumasi mainoksen, jaamme sitä mielellämme eteenpäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Voit esimerkiksi tägätä meidät Facebookissa (@seniorsurf.suomi) tai Twitterissä (@seniorsurfsuomi) tai lähettää tiedot sähköpostitse.

Voit myös vinkata omista avoimista Vanhustenviikon webinaareista, kokoamme niitä niitä sivuillemme vinkiksi muille järjestäjille.

Vinkit sähköpostitse: seniorsurf (at) vtkl.fi

Vuosittain hyväksi havaittuja sisältöideoita

  • Tietoiskut, opastuspisteet, yhteistyössä toteutettu tapahtumatori
  • Tutustumista erilaisiin laitteisiin, ohjelmiin ja sovelluksiin
  • Arjen sähköiset palvelut ja sovellukset: mitä iloa ja hyötyä digistä voi löytää?
  • Julkiset sähköiset palvelut
  • Paikallinen digituki – miten ja mistä opastusta on saatavilla?
  • Vinkkejä laitehankintaan
  • Mediataidot
  • Voitte myös kokoontua katsomaan jotain etänä välitettävää ohjelmaa tai tallennetta
  • Voit hyödyntää SeniorSurfin tekemiä opastus- ja rohkaisuvideoita tapahtumassasi

Lisää vinkkejä tapahtumajärjestäjille

Kun järjestät tapahtuman senioreille, yritä aina asettua heidän kenkiinsä. Mikä heitä voisi kiinnostaa? Mistä he löytävät tiedon tapahtumasta ja millä saat houkuteltua heidät paikalle? Parasta on, jos saat suunnitteluun mukaan jonkun seniorin.

Järjestit sitten lähitapahtuman tai etätapahtuman, täältä löydät vinkkejä ja ohjeita tapahtumajärjestäjille.

Tapahtumat voivat sisältää melkein mitä vain ajankohtaista tai perusasiaa digimaailmaan liittyvää. Tärkeintä on luoda positiivinen tunnelma ja mahdollisuus tutustua digiin!

Aineistoa viestintään

Alta löydät aineistoa SeniorSurf-päivän tapahtumasi viestinnän tueksi. Sivulta löytyy mm julistepohja ja bannereita sekä SeniorSurf-päivän logo erilaisissa muodoissa. Voit käyttää näitä hyödyksesi viestiessäsi tapahtumastasi.

Someviestinnässä käytä tunnistetta #SeniorSurfPäivä tai tägää meidät (Facebook: @seniorsurf.suomi ja Twitter: @SeniorSurfSuomi), niin jaamme tietoa tapahtumastasi mielellämme eteenpäin!

Viestintäaineistoa

SeniorSurf-päivän logot

Voit hyödyntää viestinnässäsi SeniorSurf-päivän logoa.

Printtituotteisiin logot:

Verkkoon logot:

SeniorSurf-tapahtumia voi järjestää milloin vain, ajankohdan ei ole pakko olla aina varsinaisen teemapäivän kohdalla. SeniorSurf-päivän nimeä saa käyttää hyödyksi ympäri vuoden.

Oranssi_paino

Haku