Hyppää sisältöön

Etätilaisuudet

Etätilaisuudet ovat parhaimmillaan erinomaisia mahdollisuuksia osallistua ja päästä osalliseksi. Silloin kun aihe on sopiva, vetäjä hyvä ja tekniikka toimii, etätilaisuuteen osallistuminen on ilo. Tältä sivulta löydät vinkkejä etätilaisuuksiin sekä osallistuvan seniorin että järjestäjän näkökulmasta.

Vinkkejä etätilaisuuksien järjestäjille

Oletko järjestämässä senioreille etätilaisuutta? Pohdituttaako, mitä niissä pitäisi osata huomioida? Ja minkälaisia ohjelmia on olemassa?

Tässä vinkit pähkinänkuoressa: Järjestä osallistujille mahdollisuuksien mukaan vapaamuotoinen tutustumistilaisuus valitsemaasi ohjelmaan. Etsi kohderyhmällesi sopivat ohjeet ohjelman käyttöön ja lähetä ne ennakkoon osallistujille. Rohkaise ja kannusta. Ole kärsivällinen.

Lisää vuorovaikutusta etätilaisuuksiin

Fingo: Vuorovaikuta verkossa – opas sujuvaan etäfasilitointiin

Kansalaisfoorumi: Työkaluja äänestämiseen, kyselyihin ja ideointiin

Matleena Laakso: Verkon osallistavat työkalut

Hybriditilaisuudet ja etäkatsomot

ENTER ry: Katsomon järjestäminen etätietoiskun seuraamiseksi

Vinkkejä senioreille osallistumiseen

Etätilaisuuksia kannattaa testata vaikka ystävien kanssa. Rennossa ja tutussa seurassa on mukava testailla ja harjoitella. Kun itsellä on varmempi olo, on mukavampi osallistua hieman virallisempiinkin tilaisuuksiin.

Etätilaisuudesta jää fyysinen kohtaaminen pois, mutta sen ei kannata antaa haitata. Kohtaaminen tuntuu kohtaamiselta varsinkin, kun videot on päällä ja näkee toisten ilmeet ja eleet.

Käytännön vinkkejä etätilaisuuteen liittymiseen

Mitä tarkoittaa join, mute tai share

Etätilaisuuksiin osallistumista ja etäohjelmien käyttöä voi harjoitella myös digiopastajien kanssa. Voit löytää sopivan tahon SeniorSurfin Opastuspaikkakartalta (hakusanaksi: etäopastus).

Haku