Hyppää sisältöön

Vertaistukea ja uusia taitoja vapaaehtoisille

Vertaistukea ja uusia taitoja vapaaehtoisille


Digiopastaminen on innostava ja pidetty vapaaehtoistoiminnan muoto, johon vapaaehtoiset sitoutuvat tyypillisesti useiksi vuosiksi. Erityisesti vapaaehtoisia motivoivat oman osaamisen ylläpitäminen sekä auttamisen halu. SurfAreena tarjoaa kaikille Suomessa toimiville vapaaehtoisille digiopastajille vertaistukea ja uusia taitoja kuukausittaisissa verkkotapaamisissa.

Vuonna 2023 tapaamisia pidettiin yhteensä yhdeksän. Aiheina olivat mm. verkkohuijaukset, tekoäly, digijäämistö, romanssihuijaukset ja YleAreenan käyttö. Alustuksen jälkeen on aina runsaasti aikaa yhteiselle keskustelulle. Joskus jakaudutaan myös pienryhmiin jakamaan opastuskokemuksia ja pohtimaan aiheen herättämiä ajatuksia tarkemmin.

Osallistujia tapaamisissa oli mukana kaikkiaan lähes 500 eli keskimäärin noin 55 osallistujaa per tapaaminen. Osallistujien taustaorganisaatioita oli yhteensä jopa 84: on isoja ja pieniä yhdistyksiä, kuntia, hyvinvointialueita ja kansalaisopistoja ympäri Suomen: Raisiosta Sallaan, Seinäjoelta Virolahdelle.

Palaute

Tapaamisten tarkoituksena on tarjota osallistujille uutta tietoa ja vertaistukea leppoisassa ilmapiirissä. Palautteen mukaan 93 % vastaajista sai osallistumisesta hyvän mielen ja 89 % osallistujista sai tapaamisten sisällöstä vinkkejä omaan opastamiseen.

”Kiva kun eri yhdistykset jakavat kokemuksiaan ja opastuksiaan muillekin! Seniorsurf on hyvä juttu tähän yhteistyön tukemiseen.”

– osallistujan palaute SurfAreenasta

Mukaan digiopastajien verkostoon

Toimitko itse vapaaehtoisena digiopastajana tai koordinoitko työksesi vapaaehtoisia, joille voisit toiminnasta vinkata? Mukaan tapaamisiin voi ilmoittautua suoraan SurfAreena-sivulta! Voit myös tilata digiopastajien uutiskirjeen, jolloin saat kutsun tilaisuuksiin sähköpostiisi. Digiopastajien oman keskusteluryhmän löydät myös Facebookista.

Ma 18.3.2024 Kuuluvuudet ja verkkoyhteydet
Vieraana DNA:n teknisen tuen palveluasiantuntijat

Ke 10.4.2024 Kansallinen dialogi Turvallisuudesta ja luottamuksesta
Osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tuo tärkeä kokemuksesi osaksi suunnittelua ja päätöksentekoa.

(14.3.2024)

Haku