Hyppää sisältöön

Keskustelukortteja mediataitojen tueksi

Keskustelukortteja mediataitojen tueksi

SeniorSurf on tehnyt keskustelukortteja erilaisten senioriryhmien käyttöön. Seniorien mediataidot -keskustelukortit auttavat senioreita pohtimaan omaa suhdettaan mediataitoihin. Kortit on jaettu neljään aihepiiriin: tunne, kokemus ja taidot, tieto sekä tiedon lähteet. Voit käyttää aiheita sekaisin tai yksi kerrallaan. Tulosta kortit käyttöösi ja hyödynnä myös korttien lisäksi tehdyt käyttövinkit ja lisätiedot.

Korteissa on erilaisia lauseita ja väittämiä, jotta jokaiselle voisi löytyä keskusteluun innostavia näkökulmia. Osallistujilla voi olla hyvin erilaisia ajatuksia lauseiden ja väittämien sisällöistä, toiset voivat olla samaa mieltä ja toiset eri mieltä. Kortteja ei tarvitse käyttää kaikkia kerrallaan. Voit valita käyttöösi muutaman tietyn tai vaikka satunnaiset viisi korttia. Puolessa tunnissa ehtii keskustella noin 5-10 korttia riippuen ryhmän koosta ja keskusteluinnosta.

Voit tulostaa keskustelukortit käyttöösi SeniorSurfin Materiaalipankista Mediataidot-osiosta.

Keskustelukortit ovat syntyneet syksyllä 2023 tehdyn Seniorien mediataidot -kyselytutkimuksen pohjalta. Tutkimuksessa selvitettiin, mistä seniorit etsivät ajankohtaista tietoa ja mitkä ovat mahdollisia tiedonsaannin esteitä. Osana tutkimusta kartoitettiin lisäksi seniorien tottumuksia osallistua ajankohtaiseen keskusteluun sekä näkemyksiä tiedon luotettavuuden arvioinnista.

Keskustelukortit ovat osa Mediataitoviikon aineistoa. Google on tukenut SeniorSurfia mediataitotutkimuksen ja -keskustelukorttien tekemisessä.

(8.1.2024)

Haku