Hyppää sisältöön

SeniorSurfin työntekijät esittäytyvät

SeniorSurfin työntekijät esittäytyvät

Senioreiden digiosallisuuden ja digitaitojen vahvistamiseksi toimiva SeniorSurf-toiminnan tiimi on kasvanut nelihenkiseksi. Tiina Etelämäki jatkaa työtään SeniorSurfissa johtavan asiantuntijan tehtävissä, ja on saanut seurakseen kolme uutta seniorsurfilaista.

Huhtikuun alussa SeniorSurfin uutena asiantuntijana aloitti Nina Ziessler. Maaliskuussa osana SeniorSurfin toimintaa alkoi kolmivuotinen Ikädigituki-hanke, jonka koordinaattoreina aloittivat Emmaleena Niemi ja Eero Tuomenoksa. Hankkeessa rakennetaan yhdessä senioreiden kanssa valtakunnallista ja maksutonta digiopastuspalvelua, jossa vapaaehtoiset digiopastajat opastavat apua tarvitsevia senioreita digilaitteiden ja -palveluiden käytössä.

Työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Ikädigituen esittelyvideon voit katsoa täältä.

Emmaleena Niemi – koordinaattori, ikädigituki-hanke

Olen SeniorSurfin uuden Ikädigituki-hankkeen koordinaattori, ja vastaan erityisesti hankkeen viestinnästä. Innostun kohtaamisista, yhdessä tekemisestä ja uuden oppimisesta. Viime vuodet olen työskennellyt vapaaehtoistoiminnan kehittämis- ja koordinointitehtävissä eri järjestöissä. Vanhustyön keskusliittoon tulin Muistiliitosta. Siellä toimin vapaaehtoistoiminnan hankesuunnittelijana kehittäen liiton valtakunnallista vapaaehtoistoiminnan koordinointia sekä vahvistaen muistisairaiden ihmisten ja läheisten osallisuutta vapaaehtoistoiminnassa yhdessä liiton jäsenyhdistysten kanssa.
Vapaa-ajallani seuraan tiiviisti ympäröivää maailmaa. Minut voi löytää niin teatterisalin kuin pesäpallokentän katsomosta. Innostun esimerkiksi kirjoista, musiikista ja kirjoittamisesta, ja rentoudun ulkoilmassa tai joogamatolla.

Osallisuus ja digitaidot kuuluvat kaikille, ja senioreille suunnatulle digituelle on paljon tarvetta. Siksi on mahtavaa päästä konkreettisesti kehittämään senioreiden digitukea osana osaavaa ja innostunutta tiimiä!

Eero Tuomenoksa – koordinaattori, ikädigituki-hanke

Kehitän Vanhustyön keskusliitossa senioreille suunnattua valtakunnallista digiopastuspalvelua. Vastaan erityisesti palvelun teknisestä toteutuksesta. Tietotekniikka on ollut nuoresta pitäen intohimona. Olenkin siis lähes 35 vuoden ajan neuvonut muille, kuinka laitteista saadaan parhaat puolet esiin. Nyt odotankin innolla, kun saan kehittää palvelua, joka yhdistää opastajan ja avuntarvitsijan ajasta ja paikasta riippumatta.

Järjestötoiminta on minulle tuttua nuorisojärjestöjen puolelta, partiossa olen toiminut monissa erilaisissa tehtävissä niin työntekijänä kuin vapaaehtoisenakin. Malmin toimistolla minua odotti intoa säkenöivä uusi tiimi ja odotankin suuresti, että pääsen näkemään digiopastajia omassa työssään.

Silloin kun en ole näyttöpäätteen ääressä, minut löytää metsästä samoilemasta tai veden äärestä melomasta. Kotiini virittelen mielelläni alati kehittyvää älykotiratkaisua.

Haluan rohkaista kaikki kokeilemaan erilaisia digilaitteita ja löytämään jotakin uutta sitä kautta!

Nina Ziessler – asiantuntija

Siirryin Vanhustyön keskusliittoon Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry:stä, jossa koordinoin pääkaupunkiseudulla tehtävää digiopastustoimintaa senioreille. Kuuden vuoden aikana digituen kenttä ja verkostot tulivat jo melko tutuiksi ja monet kohtaamiset senioreiden – niin vapaaehtoisten kuin opastettavien – kanssa avasivat silmäni työn merkityksellisyydelle. Auttamisen ja yhdessä tekemisen ilo on se, joka motivoi toivottavasti yhä uusia ihmisiä kohtaamaan rohkeasti digitalisoituvan yhteiskunnan muutokset. On ilo päästä tukemaan organisaatioita tässä tehtävässä entistä laajemmin valtakunnallisella tasolla.

Vapaa-ajalla harrastan klassista musiikkia käymällä konserteissa ja soittamalla itsekin huilua. Kuuntelen äänikirjoja ja nautin luonnosta ja erityisesti meren rannalla olemisesta.

Tiina Etelämäki – johtava asiantuntija

Pidän ihmisistä ja innostun laitteista. Koen tekniikan hyvänä apuvälineenä moneen asiaan ja uskon sen palvelevan meitä kaikkia jatkossa entistä monipuolisemmin. Yhdessä tekeminen ja uuden kokeileminen tuovat ihanan mausteen työhön. On mukava kokeilla uusia tapoja työskennellä – pienistä ideoista usein syntyy mainioita innovaatioita!

Vaikka olen jonkin sortin digi-intoilija, nautin myös perinteisistä käden taidoista. Kotona leivon leipää, välillä kaivan ompelukoneen esiin ja kesäisin puuhailen pienessä puutarhassa värejä ja muotoja ihastellen.

Nyt odotan innolla, mitä meidän uusi ja monipuolinen SeniorSurf-tiimimme saakaan aikaan! Päätavoitteena on seniorien digiosallisuuden vahvistaminen. Vastuullani on SeniorSurf-tiimin vetäminen.

(julkaistu 13.4.2022)

Haku