Hyppää sisältöön

Seniorien mediataitokysely käynnissä

Seniorien mediataitokysely käynnissä

SeniorSurf haluaa selvittää, minkälaisen mediatiedon varassa Suomessa asuvat seniorit ovat. Meitä kiinnostaa, mistä seniorit tänä päivänä etsivät ja lukevat uutisensa ja ajankohtaisen tietonsa, mitkä ovat mahdollisia tiedon saannin tai yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumisen esteitä ja onko tavoissa ja tottumuksissa esimerkiksi alueellisia eroja. Tavoitteena on saada vastauksia jopa noin 800:lta yli 65-vuotiaalta ihmiseltä, ilman yläikärajaa. Vastauksia kerätään sekä digitaalisia palveluita käyttäviltä että ei-digitaalisia palveluita käyttäviltä senioreilta.

Kysely toteutetaan ostopalveluna, sen toteuttaa meille Suomen Kyselytutkimus Oy. Kyselyn sisältöä ovat kanssamme ideoineet Vanhustyön keskusliiton viestintä, mediakasvatuksen asiantuntija Eira Airola ja tutkija Susanna Rivinen sekä joukko vapaaehtoisia vertaisopastajia.

Kysely on käynnissä suunnilleen elokuun ajan. Kyselyyn ei pääse vastaamaan sivuiltamme, vaan se toteutetaan nettipaneelin ja puhelinhaastattelujen avulla. Seniorien mediataitokyselyn tulokset julkaistaan tulevan talven aikana.

Kyselyn toteutusta tukee Google, joka on yksi SeniorSurfin arvokkaista yritysyhteistyökumppaneista.

(10.8.2023)

Haku