Hyppää sisältöön

Mukana digitaitoviikolla

Mukana digitaitoviikolla

Digitaitoviikko järjestetään 20.-26.5.2024. Digi- ja väestövirasto koordinoima teemaviikko tarjoaa digiosaamisen ja digituen parissa toimiville kiinnostavia sisältöjä. Tämän vuoden teemana on Suomi ikääntyy ja monimuotoistuu – digi tukee meitä kaikkia! Myös Vanhustyön keskusliitto ja SeniorSurf-toiminta ovat mukana digitaitoviikolla seuraavissa tapahtumissa:

Digitaitopäivä Turussa 20.5.2024

Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa (os. Karviaiskatu 7, Turku) järjestetään ikäihmisille suunnattu digitapahtuma maanantaina 20.5. klo 10-15. Koko päivän tapahtuman järjestelyistä vastaa Eläkkeensaajien keskusliiton Verkosta virtaa -toiminta ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue.

Päivän aikana luvassa lyhyitä digitaitoihin liittyviä tietoiskuja, kuten kirjaston sähköiset palvelut, tekoäly, medialukutaito, älypuhelimen turvallinen käyttö ja sähköiset lehtiarkistot. Koko päivän ajan luvassa myös opastusta omien digilaitteiden ja -palveluiden käyttöön sekä tietoa seniorien maksuttomasta etäopastuspalvelusta. Mahdollisuus kokeilla myös virtuaalikeilausta ja tutustua muihin paikallisiin senioritoimijoihin.

Tutustu päivän ohjelmaan tästä. Huom! Muutokset mahdollisia.

Webinaari senioreille 21.5.2024

Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta ja Suomi-Seura ry järjestävät digitaitoviikon webinaarin senioreille tiistaina 21.5.2024 klo 14:00 – 16:00, aiheena Miten kehitän digitaitojani.

Minkälaisia seniorit ovat digipalveluiden ja median käyttäjinä? Mitä nykypäivän digitaidot ja mediataidot oikein ovat ja miten niitä voi opetella itsenäisesti tai muiden ohjauksessa? Mukana keskustelemassa Enter ry:n vapaaehtoinen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumasivulta.

Digituen antajien verkostoitumispäivä Helsingissä 23.5.2024

Digi- ja väestötietoviraston ja Helsingin kaupungin digituen järjestämä tapahtumapäivä pidetään Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla (os. Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki) klo 9-16.

Ohjelmassa mm. Ikääntyminen ja monimuotoistuminen megatrendinä, tekoälyn vaikutukset tavallisen ihmisen arjessa, verkostojen ja kumppanuuksien merkitys digituessa sekä Digitukiteko-tunnustuksen jakaminen. SeniorSurf on mukana Digituen parhaat käytännöt -esittelyosiossa klo 13.30-14.30.

Tilaisuutta voi seurata sekä paikan päällä että etänä. Ohjelma ja ilmoittautuminen 23.5. tilaisuuteen.

(13.5.2024)

Haku