Hyppää sisältöön

Hyvinvointi ja terveys

Omasta hyvinvoinnista ja terveydestä voi pitää huolta myös etäyhteyksillä. Liikuntaan löytyy hyviä videoita, joiden avulla voi jumpata itselleen sopivana aikana. Luontoelämykset, erilaiset tietolähteet ja lajien tunnistaminen ovat myös nettisurffaajan saatavilla. Netistä löytyy myös hyödyllistä terveystietoa ja aivojumppaa digitaalisessa muodossa.

Liikunta

Luonto

Luontoelämyksiä sohvalla

Erityisesti ryhmänohjaajille sopivaa materiaalia! Vanhustyön keskusliiton Luontoelämyksiä sohvalla -aineistojen avulla voit toteuttaa toiminnallisen hetken.

Luontotietoutta ja tekemistä

Virtuaalivierailuja luontokohteisiin

Terveystietoa

Harjoituksia, tehtäviä ja pelejä

  • Aivoterveydeksi-sovellus (Muistiliitto). Muistinvirkistystä, pelejä ja tietoa muistisairauksista. Vain iOS-laitteille.
  • Mielen hyvinvoinnin taitopankki (Ikäinstituutti). Tietoa ja tehtäviä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.
  • Muistipuisto.fi -treenejä aivoille, muistin harjoituksia, muistelua, visailuja. Erityisesti muistisairaille ja heidän omaisilleen.
  • Oiva (Mieli ry): Mielikuvaharjoituksia tunteiden säätelyyn. Rentoutusta ja keskittymisharjoituksia.

Tietovisat ja aivopähkinät

Osallistu

  • VTKL:n Ystäväpiiri-ryhmät: Vertaistukeen perustuvaa, yksinäisyyttä ehkäisevää ryhmätoimintaa eri puolilla Suomea sekä verkossa
  • VTKL:n Vahvikelinja: Virikkeellinen puhelinpalvelu, joka edistää ikääntyneen hyvinvointia ja tarjoaa vaihtelua päivään keskustelujen ja tekemisen kautta.

Haku