Hyppää sisältöön

Blogi: Kahdeksan viikkoa surffailua digin pyörteissä

Blogi: Kahdeksan viikkoa surffailua digin pyörteissä

Olen toisen vuoden geronomi-opiskelija Anne Lapin ammattikorkeakoulusta. Suoritin opintoihini liittyvän kahdeksan viikon harjoittelun Vanhustyön keskusliiton SeniorSurfissa. Löysin harjoittelupaikkaa etsiessäni toisen geronomiopiskelijan blogikirjoituksen VTKL:n sivuilta, jonka myötä tutustuin SeniorSurfin nettisivuihin ja kiinnostuin paikasta. Kävin harjoittelun aikana kerran VTKL:n toimistolla Helsingissä, mutta muuten suoritin harjoittelun etänä Oulusta.

Etäharjoittelu antoi mahdollisuuden kokeilla etätyöskentelyn onnistumista, pohtia omia työskente-lytapojani ja harjoitella lisää itseohjautuvuutta. Sain erilaisia tehtäviä, joiden suhteen sain itse suunnitella aikatauluni harjoittelupäiville. Harjoitteluympäristö oli rohkaiseva itselle uusien asioiden opetteluun, kun niihin sai aina tarvittavaa ohjausta ja neuvoja tiimiläisiltä. Minua pidettiin ajantasalla tulevista tapahtumista, joihin minulla oli harjoittelijana mahdollisuus osallistua.

Harjoittelun aikana pääsin osallistumaan muun muassa potilasjärjestöjen, Suomi-seuran, välittäjä-verkoston, SeniorSurf-verkoston ja SurfAreenan tapaamisiin. Tapaamisissa pääsin kuulemaan esimerkiksi ajankohtaisista digiasioista ja meneillään olevista digihankkeista. Lisäksi osallistuin SurfAreenassa olleeseen Kansalliseen dialogiin ja Digi- ja väestötietoviraston järjestämään Digihumaukseen. Sain tutustua SeniorSurfin Ikädigituki-hankkeeseen ja etäopastustoimintaan.

Harjoittelutehtävinä oli selvittää, miten eri hyvinvointialueilla tiedetään senioreiden digiopastuksista ja etsiä uusista tutkimuksista tietoja päivitettäviin ja uusiin infograafeihin. Olin mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa asiakastyöpajaa senioreille, joka järjestettiin Oulussa. Opettelin videon tekemistä asiointipalveluiden turvallisesta käytöstä ja tekemäni video julkaistaan VTKL:n Youtube-kanavalla.

SeniorSurfissa pääsee kuulemaan, millaiset asiat ovat digitaalisesti kehittyvässä yhteiskunnassamme tällä hetkellä pinnalla. SeniorSurf tekee työtä saadakseen ajankohtaisia asioita näkyväksi ja tuottaa monipuolista sisältöä, joka rohkaisee senioreita digin pariin. On ollut ilo seurata työstään innostuneiden SeniorSurfilaisten työskentelyä, jotka osaavat tarttua näkemiinsä kehittämiskohteisiin ja haluavat ratkaista ne luovilla ideoillaan.

Uudenlainen harjoitteluympäristö antoi itselleni paljon uusia eväitä tulevaan geronomin työhön ja voin saamillani opeilla olla omalta osaltani edistämässä senioreiden digiosaamista ja digiosallisuutta siellä, missä tulevaisuudessa tulenkaan työskentelemään.

Suosittelen mielelläni SeniorSurfia harjoittelupaikkana, jossa otetaan hyvin vastaan ja voi kokea olevansa osa tiimiä. Tiimiltä tuli niin runsaasti ideoita ja vaihtoehtoja erilaisista tehtävistä, että niitä jäi vielä seuraavillekin harjoittelijoille!

Lämpimät kiitokset SeniorSurfin Tiinalle, Ninalle, Emmaleenalle ja Eerolle uusista kokemuksista ja hyvänmielen harjoittelusta!

(Anne oli harjoittelussa SeniorSurfissa maalis-/huhtikuussa 2024)

Lue lisää harjoittelumahdollisuuksista SeniorSurfissa ja muissa Vanhustyön keskusliiton toiminnoissa.

(17.5.2024)

Haku